SRIJEDA

Dobro vam jutro!😊

Danas su u planu bile druge aktivnosti ali zbog najave vremenskih neprilika kreativnost sa materijalima iz prirode ostavit ćemo za dan bez kiše a danas ćemo se igrati i stvarati RECIKLAŽNIM MATERIJALOM, odnosno plastičnim čepovima.

Još 2016.g. uključili smo se u akciju prikupljanja plastičnih čepova kako bi sudjelovali u PROJEKTU Udruge oboljelih od leukemije i limfoma u suradnji sa Elom Tonšić.
Te prve godine roditelji i djeca odazvali su se akciji u velikom broju pa je sakupljena i velika količina plastičnih čepova.
U ovoj hvalevrijednoj akciji još uvijek sudjelujemo pa Vam napominjem da nastavite i dalje sakupljati plastične čepove i donositi ih u vrtić. Obavezno uključite i djecu jer ih upravo na ovaj način potičemo da shvate koliko je važno pomagati i suosjećati sa drugima.

Nadamo se da imate barem nekoliko čepova koje ćete danas moći iskoristiti za aktivnosti a sve ostalo sačuvajte i dalje sakupljajte za našu dobrotvornu akciju. 😊

Odgojiteljica Darija Trutanić

Plastični čepovi od boca, ambalaže mlijeka, sokova, jogurta…. mogu nam poslužiti kao odličan materijal za kreativno izražavanje i stvaranje.

Ja vam nudim dosta primjera što sve možete naraviti sa čepovima a Vama je potrebno samo nekoliko plastičnih čepova, podloga, ljepilo, kolaž, tempera ili flomasteri i vaša mašta! 

Plastične čepove također možemo iskoristiti i za igru kroz koju na zabavan način možemo učiti brojeve, zbrajanje, oduzimanje…

Evo nekoliko primjera izrade igara a potrebni su vam samo čepovi, karton i flomasteri:

Izrada igre: KRIŽIĆ KRUŽIĆ

Križić kružić popularna je igra za dva igrača. Svi znate pravila i lako ćete ih objasniti svom djetetu.

Za izradu igre potreban vam je karton, flomasteri i nekoliko plastičnih čepova. Uživajte u zajedničkoj igri!😉

I za kraj evo radnih listića…